Dinosaurukset

Tämän pentueen nimistä käytiin kiivasta keskustelua ja lopulta ne nimettiin dinosaurusten mukaan. Ovat siis koko joukko hirmupetoja. Pentuja syntyi kaksi urosta ja kahdeksan narttua. Kolme brindleä, viisi hiekanväristä, kaikki maskillisia. Ovat ulkonäöltään tasaisempia kuin edellinen pentue, mutta luonteissa on enemmän hajontaa. Osa pennuista on avoimia ja reippaita, osa pidättyväisempiä ja ujompia. Suurin osa näistä pennuista on erittäin vilkkaita ja aktiivisia. Molemmilla pojilla on kummatkin kivekset paikallaan.

Quetshadee Alanqa

Hiekanvärinen uros

Alanqa muutti Saksaan isänsä ja pappansa luokse. Se on luonteeltaan aktiivinen, voisi jopa sanoa villi. Alanqa on jo aloittanut ratajuoksuharjoitukset ja vaikuttaa vahvasti kulkevan vanhempiensa tassujen jäjissä. Kuva Anja Schwarzat.

Quetshadee Orodromeus

Quetshadee Orodromeus

Hiekanvärinen uros

Orodromeus eli Kral asuu isoveljensä Tsarin kanssa. Se on luonteeltaan rauhallinen ja harkitseva. Kral on pidättyväinen vieraita kohtaan, mutta tuttuja ihmisiä se rakastaa. Kral on käynyt näyttelyissä ja sillä on Ruotsista serti. Lisäksi se on harjoitellut rallytokoa, mutta se ei ehkä ole mieluisin laji sille. Kral ei varsinaisesti koe olevansa palveluskoira.

Quetshadee Haya

Hiekanvärinen narttu

Haya muutti Saksaan isänsä kasvattajalle. Hayalla on paljon sloughikavereita joiden kanssa se saa leikkiä ja juosta aivan ihanissa maisemissa Saksan viinialueilla.

Quetshadee Janenschia

Hiekanvärinen narttu

Janenschia eli Saimi asuu isosiskonsa ja sen serkun kanssa pohjoisessa Suomessa. Saimi on pentueen vaalein tyttö. Saimi on luonteeltaan aktiivinen ja jostain syystä sen lelut päätyvät melko usein parsittavaksi. Lelujen lisäksi aarteiksi kelpaavat muutkin asiat. Saimi on myös pätevä vieheenmetsästäjä ja se on juossut aivan huimia aikoja Virpiniemen radalla harjoituksissa. Saimilla on MyDogDNA-profiili. Kuva Heidi Koivula.

Quetshadee Tapejara

Hiekanvärinen narttu

Tapejara muutti Saksaan azawakh-laumaan. Se on vahva narttu ja luonteeltaan villi. Tapejara on jo aloittanut kisaamisen radalla ja kellottanut huimia aikoja. Tapejara voitti jo ensimmäisen arvokilpailunsakin. Kuva Lucy Long.

Quetshadee Tsaagan

Hiekanvärinen narttu

Tsaagan eli Saga jäi kotiin asumaan. Saga oli pieni ja sievä narttu, jolla oli kaunis rakenne. Saga oli luonteeltaan leikkisä mutta ei rämäpää. Enemmänkin hillitty ja harkitseva. Saga rakasti vieheleikkejä ja viihtyi paljon sylissä. Valitettavasti Saga menehtyi nuorena akuutin suolistotulehduksen seurauksena.

Quetshadee Unenlagia

Hiekanvärinen narttu

Unenlagia eli kotoisammin Pii asuu toisen sloughin kaverina keski-Suomessa. Pii on hiekanvärisistä pennuista tummin, sillä on vahva varjostuminen. Luonteeltaan se on ujo.

Quetshadee Vahiny

Brindle narttu

Vahiny eli Birta muutti whippetien kaveriksi. Se on luonteeltaan reipas ja meneväinen. Birta on suunnitellut kokeilevansa rata- ja maastojuoksua sekä näyttelyitä.

Quetshadee Shanag

Brindle narttu

Shanag eli Dina on hyvin paljon äitinsä näköinen narttu. Se muutti vinttikoiralaumaan, jossa sillä on kavereina niin whippet, afgaani kuin sloughejakin. Se on villi ja iloinen lapsi, jonka pentuaika on valitettavasti mennyt pitkälti toipilaana. Dina joutui nuorena onnettomuuteen, jossa siltä katkesi jalka. Dinan omistajat ovat tehneet huikean työn sen kuntouttamisessa ja tällä hetkellä sen tulevaisuus näyttää hyvältä. Dinan laumassa asuu myös kennelimme ruotsintuontini Jade.

sloughi Quetshadee Zby

Quetshadee Zby

Brindle narttu

Zby eli Zibi eli Tipi tai Tipsu, rakkaalla lapsella kun on niin monta nimeä. Zibi jäi kotiin asumaan ja on luonteeltaan kaheli rämäpää. Välillä mietin, miten sen saa koskaan ehjänä aikuiseksi. Zibi jaksaa juoksuttaa muita koiria ja viihtyy ulkona myös kylmällä ilmalla. Se on kova loikkimaan ja kiipeilemään, joten sen saattaa löytää vaikka grillin päältä. Toisaalta Tipi myös kaivaa tehokkaasti, esimerkiksi aidan ali. Sillä on aina joku aarre mukanaan, yleensä joku lelu, sukka, takkapuu tai oikeastaan ihan mikä vaan minkä saa napattua mukaansa. Tipi on käynyt rataharjoituksissa, mutta ei ole vielä kisavalmis. Tipi on käynyt kerran myös pentunäyttelyssä, mutta voi olla, ettei näyttelyt ole meidän harrastus, se on nimittäin hieman turhan eläväinen kehäesiintyjä. Tipiltä on tarkistettu silmät ja polvet terveiksi, sydänkuuntelussa ei sivuääniä. Tipillä on MyDogDNA-profiili.

Vanhemmat

Ganoosh Areen Ksar Ghilane ja Harani el Nadiya de la Berondiere

Kuva Anja Schwarzat


Kuvia pentueen koirista

%d bloggaajaa tykkää tästä: