Päivä Tampereella

Kävimme koirien kanssa pyörähtämässä Tampereella. Ensin vuorossa oli terveystarkastuksia kuuden italiaanon voimin. Max, Kamu ja Viggo saivat silmien osalta puhtaat paperit. Donnalla, Kellillä ja Gerdalla oli lievä lasiaisen rappeuma, joka on italiaanoille hyvin tyypillistä. Lääkäri tosin mainitsi, että jos olisi yhtään vähemmän, sitä ei olisi lainkaan. Eli ei mitään vakavaa kenenkään osalta. Polvet oli kaikilla 0/0.

Tarkkien jälkeen otimme suunnan Kauppiin, jossa Warre pääsi rataharjoituksiin. Ensimmäinen veto otettiin avoimesta lähtökopista ja kun se meni varsin mallikkaasti, kokeiltiin laittaa etuveräjä kiinni. Hyvin meni toinenkin veto, joten varsin tyytyväinen saa olla kokonaisuudessaan päivän tuloksiin.

Tähtisprintteri 2022

Kuva: Tiina Vaittinen

Lauantaina kisattiin vuoden ensimmäinen arvokilpailu, Tähtisprintteri 2022. Kyseessä on lyhyen matkan ratakilpailu, eli kisamatka kaikille roduille on 280m. Italianvinttikoiria ei tänä vuonna ollut kisassa ruuhkaksi asti, joten veljekset ratkoivat mestaruuden ihan kahdestaan. Voittajaksi suoriutui Viggo, Quetshadee Mauna Loa, joka juoksi itselleen ensimmäisen tittelin TS-2022 sekä kolmannen sertin. Kamu, Quetshadee Mauna Kea ei jostain syystä nyt päässyt parhaimpaan vauhtiinsa.

Kuvat Marko Heinonen ja Mikko Säe. Molemmille suuret kiitokset!

Donna

Donna on asunut meillä nyt reilun kuukauden. Se muutti siis kodinvaihtajana ja on sopeutunut uuteen laumaansa varsin kivasti. Donna on syntynyt Venäjällä 8 vuotta sitten. Se on ehtinyt juosta niin radalla kuin maastossakin, pyörähtää parissa näyttelyssä ja onpa tuo tehnyt kolme hienoa pentuettakin. Varsin monilahjakas ja edelleen vetreä muori siis kyseessä! Oli ilo saada Donna meille, sillä se oli yksi niistä koirista, jotka myötävaikuttivat italiaanoihin hurahtamisessa.

Terveystarkastuksia

Eilen kävimme silmä- ja polvitarkeissa Sipen ja Vennin kanssa. Vennin aiemmin löydetystä PPM-rihmasta ei ollut enää tietoakaan, mutta uutena löydöksenä lievä lasiaisen rappeuma. Ei kuitenkaan mitään vakavaa siis. Polvet oli Vennillä 0/0 eli täysin terveet.

Sipe oli tarkastuksessa ensimmäistä kertaa. Silläkin polvet olivat 0/0. Silmätarkastuksessa Sipeltä löytyi yksi ylimääräinen ripsi, joka ei ainakaan tällä hetkellä osu silmään. Tästä kuitenkin tuloksena lievä distichiasis.

Koska molempien koirien terveystulokset olivat näinkin mukavat, voitte kohta löytää pentuja-osiosta lisätietoja suunnitelmistani.