Harani el Nadiya de la Bérondière

Ani

C.I.B, C.I.B.P, Pohj KVA-m, FI&SE&NO&DK&EE&LV KVA-m, FI KVA-r, Pohj&Balt MVA, FI&SE&DK&EE&LV&LT&CZ MVA, LV&LT JMVA, EEJV-14, EEV-14, PM-18

Kuka?

Ani on The Koira. Se on monella tapaa hyvin spesiaalitapaus. Se syntyi Ranskassa pentueeseen, jossa oli kolme urosta ja kolme narttua. Koska olin kolmas joka halusi nartun, en päässyt itse vaikuttamaan valintaan. Anin lentomatka meni nukkuessa ja kun se sitten heräsi keskeltä Suomen talvea, pääsi siltä melkoinen parku. Siitä alkoi yhteinen taipaleemme. Ani on ollut pienestä asti vauhdikas tyyppi. Se on onnistunut koheltamaan melko paljon ja sen nuoruus meni melko pitkälti jotain paikkaa parannellessa. Mitään ei ole koskaan murtunut, mutta aika monta tikkiä on ommeltu.

Ani on luonteeltaan täysin oman perheen koira. Se ei halua, että vieraat ihmiset koskevat sitä. Tutut ihmiset se tervehtii iloisesti ja viihtyy niiden lähellä. Muiden koirien kanssa se on uskomattoman taitava. Se on laumamme ehdoton kuningatar, jonka arvoa ei kyseenalaisteta. Anilla on kaksi pentuetta ja se on ollut pennuilleen erittäin hyvä emä.

Harrastukset

Harrastuskoirana Ani on vailla vertaa. Se on vuodesta toiseen loistanut maastojuoksuradoilla ja onkin kuuden maan käyttövalio. Ani oli lyömätön siihen asti, kunnes sen oma tytär Åsa voitti sen SM-kisoissa 2018 jättäen Anin ensimmäistä kertaa ikinä hopealle. Siihen mennessä Ani oli ehtinyt voittaa jo monet kymmenet kisat ympäri Eurooppaa, poikkeuksena ainoastaan Slovakian EM-maastot, joissa Ani loukkasi jalkansa ja keskeytti. Maastojen lisäksi Ani on loistanut myös radalla, ollen Suomen käyttövalio ja tehden useita rataennätyksiä. Anilla on useita arvokisavoittoja ja se on ollut kahdesti maastojen Best in Field kaikista roduista. Näyttelyistä se on seitsemän maan muotovalio, kansainvälinen muotovalio ja sillä on joitain ryhmäsijoituksia. Toista Anin kaltaista harrastuskoiraa voi vaan toivoa – tuskin tulen löytämään vastaavaa.

Terveys

Ani on ollut koko elämänsä terve. Sen suurin harmi on ollut useat loukkaantumiset. Silmät on tarkistettu terveiksi syyskuussa 2016. Lisäksi Anilla on MyDogDNA-profiili, normaali purenta eikä sillä ole allergioita.

%d bloggaajaa tykkää tästä: