Punapaulan Lakimies

Åke

  • afgaaninvinttikoira
  • s. 6.10.2011
  • domino
  • KoiraNet
LV&LT MVA

Kuka?

Åke syntyi Oulussa, Punapaulan kennelissä, vuonna 2011. Olin saanut tutustua Åken emään Punapaulan Eveen lähemmin ja ihastunut täysin etenkin sen luonteeseen. Esitin varovaisen toiveen Åken kasvattajalle Riitalle, että josko Eve tekisi minulle pitkäkarvaisen dominon pojan niin tulisin sen mieluusti hakemaan. Se ei ollut itsestäänselvyys, sillä Åken isä oli kultainen sileäkarvainen uros, Rogger of Shot at Glory, Silee. Yllätykseksemme kaikki pennut olivat väriltään dominoita, kaksi pitkäkarvaista urosta ja sileä narttu. Toinen näistä pojista oli Åke. Valitsin Åken sillä perusteella, että se oli pennuista villein ja roikkui rätissä, leluissa ja lahkeissa vielä siinäkin vaiheessa kun muut hakeutuivat unille. Paljon paremmin ei olisi voinut valinta osua nappiin, sillä Åke on niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin vahvasti äitinsä poika. Åke rakastaa ihmisiä, mutta on hyvin itsepäinen. Se vaatii kaikista palveluksista palkkaa, mutta onneksi se on myös ahnein koskaan omistamani koira. Taikasana ”herkkuja” toimii varmasti.

Harrastukset

Åke on ollut varsin hauska harrastuskoira. Se on käynyt maltillisesti sekä radalla, maastoissa että näyttelyissä. Åke oli juoksijana erittäin viehevarma ja motivoitunut, mutta nopeudessa se ei pärjännyt ratalinjaisille. Tästä syystä sen juoksu-ura jäi melko lyhyeksi. Åke kisasi maastoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa, muttei saavuttanut koskaan yhtäkään sertiä. Näyttelyissä se jakoi mielipiteitä vahvasti. Minkään muun koiran kanssa en ole saanut niin paljon toisistaan poikkeavia arvosteluja, kuin Åken. Sen kanssa ei koskaan tiennyt, mitä arvostelussa tulisi lukemaan. Nyt Åke on jo eläköitynyt harrastuskoiran elämästä ja viettää lokoisia kotipäiviä.

Terveys

Åke on käynyt ainoastaan kerran silmäpeilauksessa ja sen silmät on todettu terveiksi syyskuussa 2016. Åkella on normaali purenta ja molemmat kivekset.

%d bloggaajaa tykkää tästä: