Sheralji Voodoo You Do

Rio

  • afgaaninvinttikoira
  • s. 16.2.2008
  • k. 1.4.2020
  • golden, musta maski
  • KoiraNet

Kuka?

Rio on se, josta kaikki sai alkunsa. Se oli koira, jonka kanssa oli helppo kokeilla uusia asioita. Sen kanssa arki sujui mutkattomasti, sillä se oli luonteeltaan tasainen ja sopeutuvainen. Rion kanssa ei kaikki aina mennyt ihan niin kuin toivoisi, mutta sen kanssa opittiin paljon. Vaikka Rio olikin perusluonteeltaan kiltti ja kultainen, se tykkäsi myös jekkuilla. Sen lemppareita oli erilaisten ovien avaaminen, valojen sammuttelu ja asioiden varastelu. Rio tykkäsi seurata maailman menoa ja oppi paljon ihan vain näkemällä kuinka asiat toimivat. Rio oli paras mahdollinen johdattaja vinttikoiramaailmaan.

Harrastukset

Rio ei ollut näyttelykelpoinen, mutta sen kanssa tuli kierrettyä match show jos toinenkin. Nuorempana harrastimme Rion kanssa sekä tokoa että agilityä useamman vuoden. Lisäksi Rio on juossut radalla ja maastoissa. Sen suurimmat saavutukset ovat maastojuoksun SM-hopeaa vuonna 2010 ja Sa-Fa:n VSP maastojuoksija samana vuonna. Rio oli hidas, mutta tarkka ja innokas juoksija. Se ei koskaan vastannut juoksukaverin hölmöilyyn, vaikka sille usein sattuikin huono tuuri pariarvonnassa. Rio lopetti kisauransa melko nuorena, sillä sen terveys ei kestänyt aktiivista harrastamista.

Terveys

Riolla on ollut huonoa tuuria myös terveyden osalta. Sillä todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta vuonna 2014 ja se oli siitä asti jatkuvalla lääkityksellä. Riolle oli vaikea löytää sopivia ruokia, sillä se oireili helposti korvillaan. Lisäksi sillä oli nivelrikko ranteessa ja se kastroitiin piilokivesten ja kiveskasvaimen vuoksi. Iän myötä sille kehittyi ääniarkuutta. Rio ei käynyt virallisissa terveystutkimuksissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: