Sininen

Sininen on mustan diluutti.

Sininen on muuten sama kuin musta, mutta se on haalistunut eli dilutoitunut siniharmaaksi. Sininen koira on siis K-lokuksen osalta myös dominanttimusta KB, mutta D-lokuksessa sillä on molemmilta vanhemmilta peritty resessiivinen dd, joka muuttaa sen kaiken eumelaniinipigmentin siniharmaaksi. Sinisellä koiralla ei voi olla mustaa missään, vaan jopa sen kirsu ja silmät ovat siniharmaat. Pigmentti voi olla hyvin tumman sinistä, mutta ei mustaa.

Sininen KBKB dd

Koira, joka perii molemmilta vanhemmiltaan dominantin alleelin KBKB ja resessiivisen alleelin dd, on todennäköisesti tasaisen siniharmaa. Sävy voi vaihdella tummasta vaaleampaan. Kirsu on sininen ja silmät siniharmaat.

Sinipigmenttinen koira ei siis milloinkaan periytä jälkeläisilleen mustaa pigmenttiä, sillä musta pigmentti on dominoivampi.

Harmaa KBKy dd

Sininen koira, joka kantaa isabellaa, ei todennäköisesti ole aivan yhtä syvän sininen kuin KBKB sininen. Ero ei välttämättä ole yhtä selkeä kuin mustalla ja sealilla, mutta toisinaan nämä erotellaan siniseksi ja harmaaksi. Myös harmaalla koiralla pigmentti on dilutoitunut siniseksi, eli kirsu on sininen ja silmät siniharmaat.

Harmaa koira voi periyttää kaikkia samoja värejä kuin sininen koira, mutta lisäksi se voi periyttää myös isabellaa sopivan kumppanin kanssa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: