MyDogDNA testaus

Kauan odotetut MyDogDNA tulokset tulivat! Slougheille on tarjolla vain yksi rotukohtainen sairaustesti, alunperin sloughilta löydetty PRA-muoto. Sitä on saatu geenitestin avulla karsittua rodusta hienosti ja kaikki omat koirani sekä kasvattini ovat siitä vapaita.

Muutakin mielenkiintoista on kuitenkin tarjolla. Slougheilla esiintyvät värit selviävät melko hyvin tällä testillä. Omat koirani ovat kaikki maskillisia soopeleita, raidoilla tai ilman. Edes tuontinarttu Jade ei tuonut uusia vaihtoehtoja värivalikoimaan, vaan sekin periyttää pelkkää maskia ja soopelia. Yksikään koiristani ei kanna resessiivistä punaista, ruskeaa tai sinistä. Sen sijaan tan-merkkejä kantaa useampi.

Lisäksi MyDogDNA on paljastanut, että Sou kantaa yhtä kopiota pitkäkarvaisuutta aiheuttavasta geenistä ja on periyttänyt sitä myös jälkeläisilleen. Tämä ominaisuus pitää selvästikin ottaa huomioon jatkoa suunnitellessa, sillä Sou ei ole ainoa sloughi joka sitä kantaa ja periyttää eteenpäin. Sou on itse aivan lyhytkarvainen eikä pitkäkarvaisuusgeenin kantajuus näy siitä millään lailla ulospäin. Tieto tuli täytenä yllätyksenä. Toinen yllätys on ruotsintuontimme Jaden kantama takakannuksia aiheuttava geeni. Sitäkään emme osanneet odottaa.

Slougheja on testattu nyt reilu 30 yksilöä, lähinnä Saksasta ja Suomesta. On erittäin mielenkiintoista vertailla koirien tuloksia ja oppia lisää rodustamme! Testi on todella helppo toteuttaa. Ensin tilaa testikitin MyDogDNA verkkokaupasta, ottaa välineet mukaan vaikkapa rokotusreissulle ja lääkäri harjaa koiralta poskesta hieman soluja. Vaikeinta on malttaa odottaa tuloksia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: